Kuinka ylläpitää joogaharjoitusta kotona?

Kirjoittelin tästä aiheesta jonkin aikaa sitten jo säköpostilistalleni, mutta ajattelin, että voisin jakaa insighttini aiheesta tänne bloginkin puolelle. Vaikka useimmat joogastudiot ovatkin jo nyt normaalisti auki, voi monella olla isompi kynnys osallistua joogatunneille, varsinkin jos kuuluu riskiryhmään. Tässä siis vinkkini joogaharjoituksen aloittamiseen tai ylläpitoon kotioloissa!

dhanurasana jooga

1. Hanki itsellesi laadukas joogamatto. 

Asana-harjoituksessa joogamatto on kehosi jälkeen tärkein välineesi. Laadukkaaseen joogamattoon kannattaa panostaa - se kestää pitkään ja harjoituksestasi tulee miellyttävämpi. Kannattaa kiinnittää huomiota etenkin maton pehmeyteen/kovuuteen ja grippiin. Muita välineitä, joita kannattaa harkita hankittaviksi ovat 1- 2 joogablokkia (itse käytän korkkisia) ja joogavyö. Jos kaipaat vinkkejä välineiden ostoon voit kysyä minulta kommenteissa. :)


2. Joogapaikka! 

Järjestele itsellesi joogamaton mentävä kolo kodistasi. (Ok, saatat tarvita myös vähän heiluttelutilaa käsille ja jaloille!) Tiedän - tämä voi olla haastavaa etenkin jos on pieni koti, lapsia tai paljon (liikaa) huonekaluja. :D Joogamatto ei kuitenkaan vie kovin paljon tilaa, joten yleensä sille saa raivattua pienen paikan joka kodista. Olisi tietysti optimia, että joogapaikka olisi hiljainen ja rauhallinen, jotta pystyt keskittymään harjoitukseesi.


3. Aloita pienestä. 

Älä ajattele, että sinun tarvitsisi tehdä kahden tunnin harjoitus joka aamu. Aloita herättelemällä kehoa pienin liikkein ja löydä yhteys hengitykseen. Tee muutama aurinkotervehdys ja katso mihin se vie. 15 minuuttia joka päivä on parempi kuin 2 tuntia kerran viikossa. Joinakin päivinä joogaharjoituksesi voi olla vain 5 minuutin hengityksen kuuntelu. Sekin vie jo pitkälle. <3

Kuvat vanhan asuntoni joogahuoneesta. Valitettavasti nyt asun niin pienessä asunnossa, että joudun harjoittelemaan keittiön ja sohvan välissä :D

Kuvat vanhan asuntoni joogahuoneesta. Valitettavasti nyt asun niin pienessä asunnossa, että joudun harjoittelemaan keittiön ja sohvan välissä :D

4. Kuuntele kehoasi. 

Joka päivä ei tarvitse joogata. Harjoituksen ei myöskään tarvitse olla samanlainen joka kerralla. Joinakin päivinä energia on alhaalla ja on parempi kuunnella kehoa tekemällä rauhallinen yin-harjoitus kuin energinen astanga. Toisina päivinä on taas paljon energiaa ja dynaaminen harjoitus voi olla silloin parempi vaihtoehto. Kuuntele itseäsi - sinät tiedät parhaiten, mitä tarvitset.


5. Muista, että harjoitus jatkuu joogamaton ulkopuolella. 

Sana jooga tarkoittaa yhteyttä. Harjoituksen avulla luomme yhteyden kehon, mielen ja sielun välille. Itse en tee joka päivä asana-harjoitusta, mutta ylläpidän tätä yhteyttä joka päivä jollain tavalla. Lueskelen joogakirjallisuutta, meditoin, mietiskelen tai vain nautin täysillä auringonsäteistä poskillani kävellessäni kadulla. Mikä ikinä auttaakaan sinua löytämään ja ylläpitämään yhteyden sisimpääsi ja elämään, pidä siitä huolta. 
 
Toivotan sulle virkistäviä joogahetkiä, missä ikinä oletkaan!<3 

xx Irinja

Previous
Previous

Kuinka löytää syvät vatsalihakset?

Next
Next

Core Asana - vahva keskivartalo joogalla e-kirja