5 + 1 vinkkiä kaamoksesta selviämiseen

Enää pari viikkoa jäljellä vuoden pimeintä aikaa, ennen kuin valo alkaa taas pikkuhiljaa lisääntyä! Ollaan siis jo melkein voiton puolella.

Tää pimein aika vuodesta on monelle, itseni mukaanlukien rankkaa. Olenkin yleensä paennut kaamosta johonkin auringon alle - Espanjaan, Intiaan, Australiaan… Nyt se ei kuitenkaan ole ollut mahdollista, joten päätin jakaa sulle mun parhaat vinkit kaamoksen selättämiseen täällä pallon pimeällä puoliskolla. ;)

Vuosi sitten Australian Blue Mountainsilla oli kesä juuri aluillaan.

Vuosi sitten Australian Blue Mountainsilla oli kesä juuri aluillaan.

1. Riittävä lepo + ylimääräisen karsiminen.

Tässä hektisessä ajassa ja kaupunkielämässä olemme entistä enemmän erkaantuineita luonnosta ja sen sykleistä. Kun koittaa pimein aika vuodesta, me ahkeroimme töissä ja opinnoissa, vaikka oikeastaan juuri nyt olisi aika levätä ja karsia kaikki ylimääräinen - niin kuin luonto tekee. Suosittelen, ettet asettaisi mitään kunnianhimoisia tavoitteita loppuvuodelle vaan ottaisit iisisti. Aina ei voi paahtaa täysillä tai olla saavuttamassa jotain. Tää koskee niin joogaharjoitusta, urheilua kuin työasioita. Jos haluat kuitenkin asettaa tavoitteita niin ehkä ne voisivat liittyä hyvinvointiin, riittävään lepoon ja itsestä huolehtimiseen? :)


2. Liikunta & ulkoilu.

En kuitenkaan tarkoita edellisellä sitä, että täytyisi ryhtyä täysipäiväiseksi sohvaperunaksi... Riittävä ulkoilu ja liikunta auttavat ainakin mulla todella paljon kaamosväsymykseen. Jos et jaksa rehkiä, mutta kehosi kaipaa liikettä, koeta esimerkiksi rauhallista yin-joogaa. Yin-jooga on ihan mun lemppariharjoitus tähän vuodenaikaan. Tsekkaa esimerkiksi tämä restoratiivinen harjoitus blogistani. Rauhalliset kävelyt luonnossa ovat myös parasta. Välillä myös kunnon hikitreeni toimii ja saa energiat virtaamaan. Kuuntele itseäsi ja kehoasi. <3


3. Lisäravinteet.

Mä en ole mikään hullu lisäravinnefriikki, mutta käytän joitain lisäravinteita säännöllisesti. Pimeänä aikana täytyy tietysti muistaa riittävä D-vitamiinin saanti. Jos on tulossa flunssan oireita niin otan sinkki + C-vitamiini yhdistelmän. Iltaisin käytän magnesiumia. Tänä syksynä uusi tuttavuus mulle on ollut 5-htp, jonka sanotaan lievittävän kaamosmasennusta, koska se mm. nostaa serotoniinitasoja. Käytän itseasiassa tällä hetkellä tätä Puhdistamon ilta-magnesiumia, joka sisältää myös 5-htp:tä ja olen ollut tosi tyytyväinen. (Ps. Ei sponsoroitu, tää on vaan oikeesti hyvä tuote! )

Vrksasana auringonlaskussa Blue Mountainsilla.

Vrksasana auringonlaskussa Blue Mountainsilla.


4. Ei liikaa kahvia.

Väsymystä voi houkuttaa siirtää kahvilla, mutta liika kahvinjuonti ei loppupeleissä ole kauhean hyvä idea. Usein kahvilla koetetaan esimerkiksi siirtää nälkää, mutta tämä aiheuttaa helposti epäsäännöllistä ruokailurytmiä, joka puolestaan väsyttää entisestään. Liika ja liian myöhään tapahtuva kahvinjuonti vaikuttaa myös unen saamiseen ja unenlaatuun. Kahvinjuonti voi myös estää sinua huomaamasta todellista olotilaasi - todellisuudessa saattaisit tarvita päiväunet tai rauhallisen joogaharjoituksen, kuin kupillisen kahvia ja kreisin hikitreenin. Kokeile välillä kahvin sijasta esimerkiksi teetä tai raakakaakaota.


5. Joogan taaksetaivutukset & inversiot.

Joogan taaksetaivutukset ja inversiot ovat luonnollisesti energisöiviä. Seuraavan kerran, kun iltapäiväväsymys iskee, kokeile olla hetki ylösalaisin tai tehdä muutama taaksetaivutus - olen ihan varma, että saat energiabuustin! Jos sinulla on säännöllinen joogaharjoitus, voit myös lisätä taaksetaivutusten ja inversioiden määrää siinä. Tsekkaa inversioiden terveysvaikutukset tästä blogiartikkelistani!

+

6. Unelmointi.

Tulevaisuuden suunnittelu, haaveilu ja pienten askeleiden ottaminen unelmien eteen ovat parasta lääkettä pimeimmästä vuodenajasta selviämiseen. Ainakin mulla. Tässä ikuisuudelta tuntuvassa harmaudessa voi olla vaikea nähdä tulevaisuutta, varsinkin nykyisessä, hämmentävässä maailmantilassa. Uskominen omiin unelmiin ja töiden tekeminen niiden saavuttamiseen tuovat valoa ja uusia näköaloja tähänkin tilanteeseen. <3


Tässä mun vinkit kaamoksesta selviämiseen. Onko sulla lisää hyviä vinkkejä takataskussa? Jätä kommentti! :)


xx

Irinja

Previous
Previous

Mikä ihmeen vinyasa? 2 tapaa tehdä välivinyasa

Next
Next

Satya - totuudellisuus joogaharjoituksessa